Dit was meteen het laagste cijfer in 4 jaar en voor de 6de maand op rij dat we stevig beneden het door de ECB vooropgestelde niveau van 2% zitten.

En dit maakt de kans groter dat de ECB weldra tot bijkomende maatregelen moet over gaan. Er werd immers een traject vooropgesteld waarbij de inflatie geleidelijk aan terug naar de 2% zou evolueren in 2016/2017. Maar bij ieder tegenvallend cijfer wordt het duidelijk dat dit traject misschien te optimistisch is.

Op de Europese beurzen gebeurt vandaag niet zo veel, de belangrijkste indices blijven onveranderd dicht bij het slotniveau van gisteren. De BEL 20 is wel onder de nullijn weggezakt, dit onder het gewicht van vooral Colruyt. Dit aandeel moet meer dan 3% prijsgeven.

Dit was meteen het laagste cijfer in 4 jaar en voor de 6de maand op rij dat we stevig beneden het door de ECB vooropgestelde niveau van 2% zitten. En dit maakt de kans groter dat de ECB weldra tot bijkomende maatregelen moet over gaan. Er werd immers een traject vooropgesteld waarbij de inflatie geleidelijk aan terug naar de 2% zou evolueren in 2016/2017. Maar bij ieder tegenvallend cijfer wordt het duidelijk dat dit traject misschien te optimistisch is. Op de Europese beurzen gebeurt vandaag niet zo veel, de belangrijkste indices blijven onveranderd dicht bij het slotniveau van gisteren. De BEL 20 is wel onder de nullijn weggezakt, dit onder het gewicht van vooral Colruyt. Dit aandeel moet meer dan 3% prijsgeven.