Volgens Sergio Ermotti, CEO van de Zwitserse bank UBS, heeft de Europese Centrale Bank vorige week de juiste beslissing genomen door de basisrente met een kwart procent te verlagen. Maar alleen het versoepelen van de monetaire politiek volstaat niet om de problemen op te lossen.

De Europese politici stellen het nemen van fundamentele oplossingen alsmaar uit, nochtans heeft Europa dringend behoefte aan ingrijpende hervormingen. Wanneer die op de juiste manier doorgevoerd worden, kan de Europese economie een extra duwtje in de rug krijgen.

Volgens Sergio Ermotti, CEO van de Zwitserse bank UBS, heeft de Europese Centrale Bank vorige week de juiste beslissing genomen door de basisrente met een kwart procent te verlagen. Maar alleen het versoepelen van de monetaire politiek volstaat niet om de problemen op te lossen. De Europese politici stellen het nemen van fundamentele oplossingen alsmaar uit, nochtans heeft Europa dringend behoefte aan ingrijpende hervormingen. Wanneer die op de juiste manier doorgevoerd worden, kan de Europese economie een extra duwtje in de rug krijgen.