De algemene synthetische afgevlakte curve, die de Belgische onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft volgens Belfius Bank opwaarts gericht, hoewel het stijgingstempo enigszins lijkt te vertragen.

De indicator van het consumentenvertrouwen heeft zich, na zijn geleidelijke stijging van de voorgaande maanden, in februari gestabiliseerd op -4 punten.

Die status-quo was de resultante van enigszins uiteenlopende beoordelingen van de Belgische consument.

Op macro-economisch vlak noteerde men in vergelijking met vorige maand een ietwat afgenomen optimisme ten aanzien van de algemene economische vooruitzichten.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die de Belgische onderliggende conjunctuurtrend weergeeft, blijft volgens Belfius Bank opwaarts gericht, hoewel het stijgingstempo enigszins lijkt te vertragen. De indicator van het consumentenvertrouwen heeft zich, na zijn geleidelijke stijging van de voorgaande maanden, in februari gestabiliseerd op -4 punten. Die status-quo was de resultante van enigszins uiteenlopende beoordelingen van de Belgische consument. Op macro-economisch vlak noteerde men in vergelijking met vorige maand een ietwat afgenomen optimisme ten aanzien van de algemene economische vooruitzichten.