Vanwege de bovengemiddelde waarderingsmultiples van Colruyt vergeleken met de gemiddelde waarderingsmultiples van Ahold en vanwege het grotere koerspotentieel tot de berekende intrinsieke waarde, beschouwt Theodoor Gilissen Bankiers Ahold als het aantrekkelijkste aandeel.

De belangrijkste risico's zitten in de concurrentieomgeving. Colruyt profiteert al jaren van de zwakke prestaties van GB en Delhaize. Inmiddels laat Delhaize weer omzetgroei zien in België.

GB verliest nog steeds marktaandeel, maar als GB in handen zou komen van een andere eigenaar, zal er weer fors worden geïnvesteerd en dat kan een bedreiging vormen voor Colruyt.

Ook prijsverlagingen en reclamecampagnes bij Aldi en Lidl zijn een risico, omdat Colruyt dan ook de prijzen moet verlagen en dat gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers ten koste van de marge.

Vanwege de bovengemiddelde waarderingsmultiples van Colruyt vergeleken met de gemiddelde waarderingsmultiples van Ahold en vanwege het grotere koerspotentieel tot de berekende intrinsieke waarde, beschouwt Theodoor Gilissen Bankiers Ahold als het aantrekkelijkste aandeel.De belangrijkste risico's zitten in de concurrentieomgeving. Colruyt profiteert al jaren van de zwakke prestaties van GB en Delhaize. Inmiddels laat Delhaize weer omzetgroei zien in België.GB verliest nog steeds marktaandeel, maar als GB in handen zou komen van een andere eigenaar, zal er weer fors worden geïnvesteerd en dat kan een bedreiging vormen voor Colruyt.Ook prijsverlagingen en reclamecampagnes bij Aldi en Lidl zijn een risico, omdat Colruyt dan ook de prijzen moet verlagen en dat gaat volgens Theodoor Gilissen Bankiers ten koste van de marge.