De Franse economie is in de eerste drie maanden van dit jaar niet gegroeid, zo bleek uit de cijfers die het nationaal bureau voor de statistieken Insee vanmorgen bekend. Daarmee laat de verhoopte economische opleving in het land nog altijd op zich wachten.

Uiteindelijk werd de Franse economie alleen voor een krimp behoed door de overheidsinvesteringen en door het feit dat de bedrijven hun voorraden aanvulden. Voor dit jaar wordt een groei van het Frans BBP met slechts 0,70% verwacht en dat is onvoldoende voor de werkloosheid te doen dalen.

De Franse economie is in de eerste drie maanden van dit jaar niet gegroeid, zo bleek uit de cijfers die het nationaal bureau voor de statistieken Insee vanmorgen bekend. Daarmee laat de verhoopte economische opleving in het land nog altijd op zich wachten. Uiteindelijk werd de Franse economie alleen voor een krimp behoed door de overheidsinvesteringen en door het feit dat de bedrijven hun voorraden aanvulden. Voor dit jaar wordt een groei van het Frans BBP met slechts 0,70% verwacht en dat is onvoldoende voor de werkloosheid te doen dalen.