Wat de opvolging aan het hoofd van de FED betreft, zit Janet Yellen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds in pole position. Eerst was Larry Summers de grote kandidaat om Ben Bernanke op te volgen, maar diens kandidatuur stuitte op heel wat verzet.

Yellen zal, in tegenstelling tot Larry Summers, het beleid van Ben Bernanke naar alle waarschijnlijkheid verder zetten, zodat de marktimpact van de overgang eerder gering zal zijn. In die zin kan de komst van Yellen rustiger verlopen dan de overgang naar de onstuimige Summers zou zijn verlopen.

Wat de opvolging aan het hoofd van de FED betreft, zit Janet Yellen volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas nog steeds in pole position. Eerst was Larry Summers de grote kandidaat om Ben Bernanke op te volgen, maar diens kandidatuur stuitte op heel wat verzet. Yellen zal, in tegenstelling tot Larry Summers, het beleid van Ben Bernanke naar alle waarschijnlijkheid verder zetten, zodat de marktimpact van de overgang eerder gering zal zijn. In die zin kan de komst van Yellen rustiger verlopen dan de overgang naar de onstuimige Summers zou zijn verlopen.