Dit jaar zal de oogst daar voor de vierde opeenvolgende keer flink onder liggen.

Dit is het gevolg van ongunstige weersomstandigheden die worden toegeschreven aan het El Nino effect. Toch lijkt er beterschap op komst.

Een steunprogramma van de Colombiaanse overheid moet de productie de komende 5 jaar opnieuw sterk doen toenemen.

De Colombiaanse National Federation of Coffee Growers ziet de productie komend oogstjaar met 30 procent stijgen naar 10 miljoen zakken.

Vorig oogstjaar (2011-2012) was er op de globale koffiemarkt een klein deficit van 0,7 miljoen zakken. Het laatste relatief grote deficitjaar was 2009-2010 met een vraag die het aanbod met 3,5 miljoen zakken oversteeg.

Dit jaar zal de oogst daar voor de vierde opeenvolgende keer flink onder liggen. Dit is het gevolg van ongunstige weersomstandigheden die worden toegeschreven aan het El Nino effect. Toch lijkt er beterschap op komst. Een steunprogramma van de Colombiaanse overheid moet de productie de komende 5 jaar opnieuw sterk doen toenemen. De Colombiaanse National Federation of Coffee Growers ziet de productie komend oogstjaar met 30 procent stijgen naar 10 miljoen zakken. Vorig oogstjaar (2011-2012) was er op de globale koffiemarkt een klein deficit van 0,7 miljoen zakken. Het laatste relatief grote deficitjaar was 2009-2010 met een vraag die het aanbod met 3,5 miljoen zakken oversteeg.