Het probleem is echter dat de landen in kwestie niet over de gereedschapskist beschikken die door de groeilanden in gelijkaardige omstandigheden wordt gebruikt. Financiële repressie zou uiteindelijk moeten leiden tot een aantal maatregelen om de overheidsschulden af te bouwen.

Dat is dus niet gebeurd en deze onachtzaamheid zal niet zonder gevolgen blijven. Collectief geheugenverlies dreigt ons zuur op te breken, want zowat iedereen lijkt te zijn vergeten wat er in de jaren 30 is gebeurd in de VS en in de rest van de wereld. De politici blijven maar rondjes lopen en vergeten om de maatregelen te treffen die noodzakelijk zijn voor ingrijpende verbeteringen.

Het probleem is echter dat de landen in kwestie niet over de gereedschapskist beschikken die door de groeilanden in gelijkaardige omstandigheden wordt gebruikt. Financiële repressie zou uiteindelijk moeten leiden tot een aantal maatregelen om de overheidsschulden af te bouwen. Dat is dus niet gebeurd en deze onachtzaamheid zal niet zonder gevolgen blijven. Collectief geheugenverlies dreigt ons zuur op te breken, want zowat iedereen lijkt te zijn vergeten wat er in de jaren 30 is gebeurd in de VS en in de rest van de wereld. De politici blijven maar rondjes lopen en vergeten om de maatregelen te treffen die noodzakelijk zijn voor ingrijpende verbeteringen.