De records op de Amerikaanse aandelenmarkten liggen volgens Bart Van Craeynest van Petercam in lijn met de historische piekniveaus van economische activiteit en bedrijfswinsten.

Aandelenmarkten in andere delen van de wereld zien er nog altijd relatief goedkoop uit.

En hoewel obligaties duur zijn, blijft het moeilijk om te argumenteren dat daar sprake is van een zeepbel.

Vandaar is er geen haast voor de Fed om haar monetaire stimulus af te bouwen. Toch zal die eerste stap er komen naarmate het economische herstel doorzet.

De arbeidsmarkt is daarbij de cruciale factor. De decembervergadering lijkt nu het meest waarschijnlijke moment om een eerste stap te zetten.

De records op de Amerikaanse aandelenmarkten liggen volgens Bart Van Craeynest van Petercam in lijn met de historische piekniveaus van economische activiteit en bedrijfswinsten. Aandelenmarkten in andere delen van de wereld zien er nog altijd relatief goedkoop uit. En hoewel obligaties duur zijn, blijft het moeilijk om te argumenteren dat daar sprake is van een zeepbel. Vandaar is er geen haast voor de Fed om haar monetaire stimulus af te bouwen. Toch zal die eerste stap er komen naarmate het economische herstel doorzet. De arbeidsmarkt is daarbij de cruciale factor. De decembervergadering lijkt nu het meest waarschijnlijke moment om een eerste stap te zetten.