Feit is in ieder geval dat we in de internationale pers zijn opgedoken. De televisiezender CNBC besteedde op haar website heel wat aandacht aan België en de problemen van ons land.

Uiteraard werd verwezen naar de politieke situatie, maar ook naar de hoge schuldengraad die we moeten torsen. CNBC titelde dan ook: "PIIGS is BIIGS geworden, België is in de radar van de speculanten gekomen".

We kunnen volgens CNBC in het hetzelfde web gevangen raken als waar ook de Europese periferie in vast zit, tenzij we snel een nieuwe regering vormen, besparingsmaatregelen aankondigen en de schuldengraad terugdringen.

CNBC liet econoom Philippe Ledent van ING Belgium aan het woord en die verklaarde dat de huidige politieke crisis geen zes maanden meer kan aanslepen. Gebeurt dat wel, dan kunnen de fundamentele problemen - inclusief de vergrijzing van de bevolking - gaan spelen.

Feit is in ieder geval dat we in de internationale pers zijn opgedoken. De televisiezender CNBC besteedde op haar website heel wat aandacht aan België en de problemen van ons land. Uiteraard werd verwezen naar de politieke situatie, maar ook naar de hoge schuldengraad die we moeten torsen. CNBC titelde dan ook: "PIIGS is BIIGS geworden, België is in de radar van de speculanten gekomen". We kunnen volgens CNBC in het hetzelfde web gevangen raken als waar ook de Europese periferie in vast zit, tenzij we snel een nieuwe regering vormen, besparingsmaatregelen aankondigen en de schuldengraad terugdringen. CNBC liet econoom Philippe Ledent van ING Belgium aan het woord en die verklaarde dat de huidige politieke crisis geen zes maanden meer kan aanslepen. Gebeurt dat wel, dan kunnen de fundamentele problemen - inclusief de vergrijzing van de bevolking - gaan spelen.