Netto werd over de verslagperiode 26,88 miljoen euro verdiend, de EBITDA bedroeg 32,61 miljoen euro. Per aandeel werd een winst van 0,77 euro gerealiseerd, tegenover een verlies van 0,04 euro tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar.

De bijdrage van Bocimar aan het geconsolideerd resultaat voor het eerste kwartaal van 2009 bedraagt 18,2 miljoen EUR (2008: 8,7 miljoen EUR).

Na de spectaculaire daling in het vierde kwartaal van 2008 hebben de markten voor het vervoer van droge bulk in de loop van het eerste kwartaal van 2009 een heropleving gekend.

De scheepvaartindustrie beleeft momenteel turbulente tijden. Dit weerspiegelt zich niet enkel in lage en volatiele vrachtenmarkten maar eveneens in sterk gedaalde waardes van zowel nieuwbouw- als tweedehandsschepen.

Dankzij het conservatieve indekkingsbeleid is Bocimar echter goed gewapend om deze moeilijke periode door te komen. De vooruitzichten voor CMB voor de rest van het jaar blijven dan ook behoorlijk. Zowel Bocimar als ASL Aviation zullen de vruchten kunnen plukken van hun contractenportefeuilles.

Netto werd over de verslagperiode 26,88 miljoen euro verdiend, de EBITDA bedroeg 32,61 miljoen euro. Per aandeel werd een winst van 0,77 euro gerealiseerd, tegenover een verlies van 0,04 euro tijdens het eerste kwartaal van vorig jaar. De bijdrage van Bocimar aan het geconsolideerd resultaat voor het eerste kwartaal van 2009 bedraagt 18,2 miljoen EUR (2008: 8,7 miljoen EUR).Na de spectaculaire daling in het vierde kwartaal van 2008 hebben de markten voor het vervoer van droge bulk in de loop van het eerste kwartaal van 2009 een heropleving gekend.De scheepvaartindustrie beleeft momenteel turbulente tijden. Dit weerspiegelt zich niet enkel in lage en volatiele vrachtenmarkten maar eveneens in sterk gedaalde waardes van zowel nieuwbouw- als tweedehandsschepen. Dankzij het conservatieve indekkingsbeleid is Bocimar echter goed gewapend om deze moeilijke periode door te komen. De vooruitzichten voor CMB voor de rest van het jaar blijven dan ook behoorlijk. Zowel Bocimar als ASL Aviation zullen de vruchten kunnen plukken van hun contractenportefeuilles.