De omzet bleef 1 tot 2% onder de marktverwachting steken op bijna USD 11 miljard.

De omzet uit nieuwe softwarelicenties stelde teleur, hetgeen een indicatie kan zijn dat meer klanten kiezen voor clouddiensten. In het geval van cloudcomputing is software niet op een computer geïnstalleerd maar op een server.

Klanten rekenen niet af voor het softwarepakket en hoeven ook niet te investeren in databases, maar abonneren zich in plaats daarvan op de dienst.

De winst per aandeel van USD 0,87 was conform de verwachtingen. Voor het komende kwartaal gaat Oracle uit van USD 0,54 tot 0,57 winst per aandeel.

Dat is aan de onderkant van de door analisten uitgesproken verwachting. Het kwartaaldividend werd verdubbeld tot USD 0,12 en Oracle maakte bekend voor tot USD 12 miljard aan extra aandelen in te kopen. De koers liet gisteren een veer van 7% na bekendmaking van de resultaten.

Ondanks de concurrentie van clouddienstverleners Salesforce.com en Workday neemt het bedrijf een sterke positie in in de software-industrie. Klanten die willen overstappen maken hoge impliciete en expliciete kosten.

De overstapkosten zijn met name stevig voor databasediensten en verbindende programmatuur tussen cliëntsoftware en de software die de bedrijfsgegevens beheert. Hieruit haalt Oracle 75% van zijn licentie-inkomsten.

Ook is sprake van een geleidelijke overstap, waarbij gebruik wordt gemaakt van hybride private en openbare clouddiensten. ABN Amro blijft koper.

De omzet bleef 1 tot 2% onder de marktverwachting steken op bijna USD 11 miljard. De omzet uit nieuwe softwarelicenties stelde teleur, hetgeen een indicatie kan zijn dat meer klanten kiezen voor clouddiensten. In het geval van cloudcomputing is software niet op een computer geïnstalleerd maar op een server. Klanten rekenen niet af voor het softwarepakket en hoeven ook niet te investeren in databases, maar abonneren zich in plaats daarvan op de dienst. De winst per aandeel van USD 0,87 was conform de verwachtingen. Voor het komende kwartaal gaat Oracle uit van USD 0,54 tot 0,57 winst per aandeel. Dat is aan de onderkant van de door analisten uitgesproken verwachting. Het kwartaaldividend werd verdubbeld tot USD 0,12 en Oracle maakte bekend voor tot USD 12 miljard aan extra aandelen in te kopen. De koers liet gisteren een veer van 7% na bekendmaking van de resultaten. Ondanks de concurrentie van clouddienstverleners Salesforce.com en Workday neemt het bedrijf een sterke positie in in de software-industrie. Klanten die willen overstappen maken hoge impliciete en expliciete kosten. De overstapkosten zijn met name stevig voor databasediensten en verbindende programmatuur tussen cliëntsoftware en de software die de bedrijfsgegevens beheert. Hieruit haalt Oracle 75% van zijn licentie-inkomsten. Ook is sprake van een geleidelijke overstap, waarbij gebruik wordt gemaakt van hybride private en openbare clouddiensten. ABN Amro blijft koper.