Het Peterson Institute for International Economics organiseerde een debat rond dit onderwerp en daar bleek dat van een definitieve oplossing nog altijd geen sprake is.

Clive Crook (Bloomberg): "De problemen van Europa zijn veel groter dan iedereen denkt. Misschien slippen we er deze keer nog door, maar bij een volgende crisis zal dat niet meer lukken. Alles draait om de vraag hoeveel landen buiten Griekenland insolvabel zijn. Daarbij moeten we uiteraard op de eerste plaats naar Italië kijken. Op basis van de risicopremies lijkt Italië niet dadelijk in de gevarenzone te vertoeven. Nochtans is het land goed voor 1900 miljard euro van de in totaal 8400 miljard euro die de landen van de Europese Unie aan schulden hebben uitstaan. Uiteindelijk gaat de Europese Unie zo verzwakt uit de huidige crisis komen dat ze een volgende crisis onmogelijk kan overleveren."

Het Peterson Institute for International Economics organiseerde een debat rond dit onderwerp en daar bleek dat van een definitieve oplossing nog altijd geen sprake is. Clive Crook (Bloomberg): "De problemen van Europa zijn veel groter dan iedereen denkt. Misschien slippen we er deze keer nog door, maar bij een volgende crisis zal dat niet meer lukken. Alles draait om de vraag hoeveel landen buiten Griekenland insolvabel zijn. Daarbij moeten we uiteraard op de eerste plaats naar Italië kijken. Op basis van de risicopremies lijkt Italië niet dadelijk in de gevarenzone te vertoeven. Nochtans is het land goed voor 1900 miljard euro van de in totaal 8400 miljard euro die de landen van de Europese Unie aan schulden hebben uitstaan. Uiteindelijk gaat de Europese Unie zo verzwakt uit de huidige crisis komen dat ze een volgende crisis onmogelijk kan overleveren."