Dat is de Europese Centrale Bank en de Amerikaanse universiteitsprofessor Nouriel Roubini vindt dat een zeer gevaarlijke houding tegen de achtergrond van wat zich in Europa aan het afspelen is.

De spanningen lopen weer hoog op, waarbij het zuiden de besparingen en het noorden het ondersteunen van probleemgevallen beu is.

De clash tussen noord en zuid dreigt de Europese crisis in alle hevigheid doen opflakkeren, met als gevolg dat het concept van de eurozone weer op losse schroeven komt te staan. Wanneer de ECB niet dringend ingrijpt, kan de aangerichte schade uiteindelijk dramatisch zijn.

Dat is de Europese Centrale Bank en de Amerikaanse universiteitsprofessor Nouriel Roubini vindt dat een zeer gevaarlijke houding tegen de achtergrond van wat zich in Europa aan het afspelen is. De spanningen lopen weer hoog op, waarbij het zuiden de besparingen en het noorden het ondersteunen van probleemgevallen beu is. De clash tussen noord en zuid dreigt de Europese crisis in alle hevigheid doen opflakkeren, met als gevolg dat het concept van de eurozone weer op losse schroeven komt te staan. Wanneer de ECB niet dringend ingrijpt, kan de aangerichte schade uiteindelijk dramatisch zijn.