Het zal alleszins duidelijk zijn dat het neerzetten van een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden moeilijk als positief mag worden beschouwd.

Dat is echter buiten de waard gerekend, in dit geval technische analist Tom Fitzpatrick van Citigroup. Die is van mening dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus zich veel rapper zal kunnen herstellen dan algemeen wordt aangenomen. Fitzpatrick gelooft dus in bodemvorming.

Vanaf de huidige bodem zal de goudprijs volgens Fitzpatrick snel weer aantrekken richting 2055 dollar, dat als een minimum koersdoel mag worden beschouwd.

Hij ziet dezelfde situatie ontstaan als tijdens de consolidatiefase van de goudprijs in 2006-2007, toen de goudprijs 16 maanden lag consolideerde.

Het zal alleszins duidelijk zijn dat het neerzetten van een dieptepunt voor de afgelopen zes maanden moeilijk als positief mag worden beschouwd. Dat is echter buiten de waard gerekend, in dit geval technische analist Tom Fitzpatrick van Citigroup. Die is van mening dat de goudprijs vanaf de huidige niveaus zich veel rapper zal kunnen herstellen dan algemeen wordt aangenomen. Fitzpatrick gelooft dus in bodemvorming. Vanaf de huidige bodem zal de goudprijs volgens Fitzpatrick snel weer aantrekken richting 2055 dollar, dat als een minimum koersdoel mag worden beschouwd. Hij ziet dezelfde situatie ontstaan als tijdens de consolidatiefase van de goudprijs in 2006-2007, toen de goudprijs 16 maanden lag consolideerde.