ABN Amro verwacht dat de analisten van de bank hun schatting voor de fair value van USD 45 per aandeel licht opwaarts zullen bijstellen.

De kapitaalratio van Citigroup is solide, zeker gezien de veranderingen in de regelgeving. De door het bedrijf intern geschatte Basel III Tier 1-ratio stond op 10% aan het einde van dit kwartaal.

De geschatte Basel III hefboomratio lag iets onder het minimumniveau gedurende het kwartaal. ABN Amro vindt het bedrijf op dit moment, met een hefboomratio van 13x, een stuk aantrekkelijker dan in 2008 toen het bedrijf een hefboom had van 79x.

De opkomende markten waren goed voor 49% van de winst (voor belasting) in het eerste halfjaar van 2013 en goed voor twee derde van de winstgroei van het afgelopen jaar.

Het potentieel voor economische- en kredietgroei in de ontwikkelde markten zal waarschijnlijk een steun in de rug blijven voor Citigroup.

Het herstel van het kapitaalniveau van Citigroup geeft de bank ook de juiste handvatten om volatiliteit te weerstaan.

Citigroup heeft nog niet echt veel verslechtering van het krediet ervaren, nu de groei sommige opkomende economieën wat is afgezwakt.

Achterstallige vorderingen bij consumenten en afschrijvingen zijn vrij stabiel gebleven in de afgelopen kwartalen.

In de optiek van ABN Amro heeft het management goed op de kosten gelet. De kernkosten waren nagenoeg hetzelfde als het eerste kwartaal 2013 en het tweede kwartaal in 2012.

ABN Amro verwacht dat de analisten van de bank hun schatting voor de fair value van USD 45 per aandeel licht opwaarts zullen bijstellen. De kapitaalratio van Citigroup is solide, zeker gezien de veranderingen in de regelgeving. De door het bedrijf intern geschatte Basel III Tier 1-ratio stond op 10% aan het einde van dit kwartaal. De geschatte Basel III hefboomratio lag iets onder het minimumniveau gedurende het kwartaal. ABN Amro vindt het bedrijf op dit moment, met een hefboomratio van 13x, een stuk aantrekkelijker dan in 2008 toen het bedrijf een hefboom had van 79x. De opkomende markten waren goed voor 49% van de winst (voor belasting) in het eerste halfjaar van 2013 en goed voor twee derde van de winstgroei van het afgelopen jaar. Het potentieel voor economische- en kredietgroei in de ontwikkelde markten zal waarschijnlijk een steun in de rug blijven voor Citigroup. Het herstel van het kapitaalniveau van Citigroup geeft de bank ook de juiste handvatten om volatiliteit te weerstaan. Citigroup heeft nog niet echt veel verslechtering van het krediet ervaren, nu de groei sommige opkomende economieën wat is afgezwakt. Achterstallige vorderingen bij consumenten en afschrijvingen zijn vrij stabiel gebleven in de afgelopen kwartalen. In de optiek van ABN Amro heeft het management goed op de kosten gelet. De kernkosten waren nagenoeg hetzelfde als het eerste kwartaal 2013 en het tweede kwartaal in 2012.