Citigroup waarschuwt met name voor een inflatoire opstoot en voor oververhitting op de emerging markets. Die evolutie zal bovendien niet zonder gevolgen blijven voor de geïndustrialiseerde wereld.

Pandit is van mening dat iedereen zal moeten leren leven met het inflatiegevaar. Citigroup is inmiddels al veel meer dan alleenmaar een Amerikaanse bank, zowat de helft van de omzet wordt in buitenland gerealiseerd.

In verschillende groeimarkten is de grens van de productiecapaciteit bereikt, aldus Pandit. Deze landen worden geconfronteerd met de uitdaging om die capaciteit te verhogen.

Citigroup waarschuwt met name voor een inflatoire opstoot en voor oververhitting op de emerging markets. Die evolutie zal bovendien niet zonder gevolgen blijven voor de geïndustrialiseerde wereld. Pandit is van mening dat iedereen zal moeten leren leven met het inflatiegevaar. Citigroup is inmiddels al veel meer dan alleenmaar een Amerikaanse bank, zowat de helft van de omzet wordt in buitenland gerealiseerd. In verschillende groeimarkten is de grens van de productiecapaciteit bereikt, aldus Pandit. Deze landen worden geconfronteerd met de uitdaging om die capaciteit te verhogen.