Maar daar kan ooit verandering in komen, een 'spike' in de rentevoeten zou een heuse ramp kunnen veroorzaken. De uitstaande schulden zijn buiten een periode van recessie nooit zo hoog geweest als tegenwoordig het geval is. Dat kan vanzelfsprekend niet blijven duren.

Veel economen beschouwen de hoge uitstaande schuldenberg als een probleem van morgen, maar die morgen zou wel eens sneller kunnen aanbreken dan algemeen wordt aangenomen. De risico's op een onverwachte stijging van de rente zijn momenteel groter in de Verenigde Staten dan in Europa.

Maar daar kan ooit verandering in komen, een 'spike' in de rentevoeten zou een heuse ramp kunnen veroorzaken. De uitstaande schulden zijn buiten een periode van recessie nooit zo hoog geweest als tegenwoordig het geval is. Dat kan vanzelfsprekend niet blijven duren. Veel economen beschouwen de hoge uitstaande schuldenberg als een probleem van morgen, maar die morgen zou wel eens sneller kunnen aanbreken dan algemeen wordt aangenomen. De risico's op een onverwachte stijging van de rente zijn momenteel groter in de Verenigde Staten dan in Europa.