Voor China wordt nog gerekend op een groei van het BBP met 9,50%. Het globale BBP zal dit jaar nog met 3,70% groeien, terwijl voor volgend jaar een groei met 3,30% wordt verwacht.

Dat is telkens 0,10% minder dan bij de vorige prognoses. De prognoses voor de Verenigde Staten voor dit en volgend jaar werden eveneens naar beneden aangepast. Ook de outlook voor Japan ging naar omlaag.

Chief Economist Willem Buiter is van mening dat de kansen op een verlengde periode van relatief trage groei over de komende jaren zijn toegenomen.

Hij verwees in dat verband naar de uitspraken van FED-voorzitter Ben Bernanke, die eerder sprak van een 'ongewone onzekerheid' in de economie.

De inflatie koelt echter samen met de economie af, aldus Minggao Shen, head of China research bij Citigroup.

Voor China wordt nog gerekend op een groei van het BBP met 9,50%. Het globale BBP zal dit jaar nog met 3,70% groeien, terwijl voor volgend jaar een groei met 3,30% wordt verwacht. Dat is telkens 0,10% minder dan bij de vorige prognoses. De prognoses voor de Verenigde Staten voor dit en volgend jaar werden eveneens naar beneden aangepast. Ook de outlook voor Japan ging naar omlaag. Chief Economist Willem Buiter is van mening dat de kansen op een verlengde periode van relatief trage groei over de komende jaren zijn toegenomen. Hij verwees in dat verband naar de uitspraken van FED-voorzitter Ben Bernanke, die eerder sprak van een 'ongewone onzekerheid' in de economie. De inflatie koelt echter samen met de economie af, aldus Minggao Shen, head of China research bij Citigroup.