Daarbij wordt verwezen naar de omvang van de huidige economische terugval, op basis waarvan kan afgeleid worden dat de huidige berenmarkt in de grondstoffensector twee tot drie jaar zou kunnen duren.

De consumptie van metalen zal in 2009 waarschijnlijk zwak blijven, waardoor de rating voor een aantal bedrijven wordt verlaagd. Dat is onder meer het geval met Anglo American, First Quantum, Kazakhmys en Randgold Resources die van kopen naar houden gaan en met Antofagasta dat van kopen naar verkopen en met Norsk Hydro dat van houden naar verkopen gaat.

Daarbij wordt verwezen naar de omvang van de huidige economische terugval, op basis waarvan kan afgeleid worden dat de huidige berenmarkt in de grondstoffensector twee tot drie jaar zou kunnen duren. De consumptie van metalen zal in 2009 waarschijnlijk zwak blijven, waardoor de rating voor een aantal bedrijven wordt verlaagd. Dat is onder meer het geval met Anglo American, First Quantum, Kazakhmys en Randgold Resources die van kopen naar houden gaan en met Antofagasta dat van kopen naar verkopen en met Norsk Hydro dat van houden naar verkopen gaat.