De kredietrating van het land zou over twee of drie weken kunnen worden verlaagd, aldus de bank. Dat lijkt nog een lange tijdshorizon, maar de beleggers zijn nu eenmaal allergisch geworden voor elke dreiging in verband met een kredietverlaging die wordt rondgestuurd.

Volgens de analisten van de bank maakt het bovendien niets uit wie de komende presidentsverkiezingen gaat winnen, de kredietrating loopt hoe dan ook gevaar. Als gevolg liep het rendement op de Franse staatsobligaties op tot het hoogste niveau in 12 weken.

Credit-default swaps op Credit Agricole weer gestegen

Ondanks een geslaagde veiling van Franse staatsobligaties liep het rendement op de obligaties met een looptijd van 10 jaar op tot 3,08%, of een stijging met 8 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 3,12%.

Dat was het hoogste niveau sinds 26 januari. Ook de credit-default swaps stegen, meer bepaald tot het hoogste niveau in drie maanden. Ook de cds's op Credit Agricole en France Telecom liepen op, de beleggers maken zich duidelijk zorgen over de uitslag van de Franse verkiezingen.

De kredietrating van het land zou over twee of drie weken kunnen worden verlaagd, aldus de bank. Dat lijkt nog een lange tijdshorizon, maar de beleggers zijn nu eenmaal allergisch geworden voor elke dreiging in verband met een kredietverlaging die wordt rondgestuurd. Volgens de analisten van de bank maakt het bovendien niets uit wie de komende presidentsverkiezingen gaat winnen, de kredietrating loopt hoe dan ook gevaar. Als gevolg liep het rendement op de Franse staatsobligaties op tot het hoogste niveau in 12 weken. Credit-default swaps op Credit Agricole weer gestegen Ondanks een geslaagde veiling van Franse staatsobligaties liep het rendement op de obligaties met een looptijd van 10 jaar op tot 3,08%, of een stijging met 8 basispunten ten opzichte van het slotniveau van gisteren. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 3,12%. Dat was het hoogste niveau sinds 26 januari. Ook de credit-default swaps stegen, meer bepaald tot het hoogste niveau in drie maanden. Ook de cds's op Credit Agricole en France Telecom liepen op, de beleggers maken zich duidelijk zorgen over de uitslag van de Franse verkiezingen.