Citigroup had in het afgelopen kwartaal de wind in de zeilen, onder meer dankzij een belastingvoordeel van USD 582 miljoen. Maar ook als we dergelijke eenmalige items buiten beschouwing laten, kunnen we vaststellen dat de Amerikaanse bank de verwachtingen van de markt heeft overtroffen in het derde kwartaal.

De winst per aandeel (wpa) kwam uit op USD 1,06 (exclusief eenmalige items), waar analisten hadden gerekend op een wpa van USD 0,97.

Ook de omzet lag hoger dan verwacht: USD 19,4 miljard (exclusief eenmalige items) versus een door analisten becijferde omzet van USD 18,6 miljard.

Zuid-Amerika trekt de kar

Op regionaal niveau werd de kar getrokken door Zuid-Amerika, waar de omzet en netto winst met respectievelijk 8% en 30% stegen.

Daar staat tegenover dat de omzet en winst in de andere regio's -Noord-Amerika, EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Azië- zonder uitzondering daalden.

De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Citigroup vooralsnog volgen met een houdadvies. Voor wat betreft de lange termijn perspectieven van Citigroup zijn zij hoopvol gestemd, onder meer vanwege de aanwezigheid van de bank in groeimarkten.

De wereldwijde economische groeivertraging blijft echter niet zonder gevolgen, zoals de beleggers kunnen zien aan de tanende omzetten en winsten in de regio's buiten Zuid-Amerika.

Citigroup had in het afgelopen kwartaal de wind in de zeilen, onder meer dankzij een belastingvoordeel van USD 582 miljoen. Maar ook als we dergelijke eenmalige items buiten beschouwing laten, kunnen we vaststellen dat de Amerikaanse bank de verwachtingen van de markt heeft overtroffen in het derde kwartaal. De winst per aandeel (wpa) kwam uit op USD 1,06 (exclusief eenmalige items), waar analisten hadden gerekend op een wpa van USD 0,97. Ook de omzet lag hoger dan verwacht: USD 19,4 miljard (exclusief eenmalige items) versus een door analisten becijferde omzet van USD 18,6 miljard. Zuid-Amerika trekt de karOp regionaal niveau werd de kar getrokken door Zuid-Amerika, waar de omzet en netto winst met respectievelijk 8% en 30% stegen. Daar staat tegenover dat de omzet en winst in de andere regio's -Noord-Amerika, EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) en Azië- zonder uitzondering daalden. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel Citigroup vooralsnog volgen met een houdadvies. Voor wat betreft de lange termijn perspectieven van Citigroup zijn zij hoopvol gestemd, onder meer vanwege de aanwezigheid van de bank in groeimarkten. De wereldwijde economische groeivertraging blijft echter niet zonder gevolgen, zoals de beleggers kunnen zien aan de tanende omzetten en winsten in de regio's buiten Zuid-Amerika.