Zowel Citigroup als Nomura Securities verwachten dat de rust slechts van tijdelijke aard gaat zijn. In een volgende fase gaan de financiële markten op zoek naar een nieuw slachtoffer.

De kans is groot dat dit nieuw slachtoffer Portugal zal zijn. De rente op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg gisteren 6,92%, tegenover 8,31% voor Ierland en 11,71% voor Griekeland.

Dat rendement kan in het geval van Portugal echter snel oplopen wanneer de beleggers het land daadwerkelijk onder vuur beginnen te nemen.

De Portugese premier verklaarde gisteren nog dat zijn land geen hulp gaat aanvragen, maar het verleden heeft aangetoond dat aan dit soort dappere verklaringen niet te veel belang moet worden gehecht.

Zowel Citigroup als Nomura Securities verwachten dat de rust slechts van tijdelijke aard gaat zijn. In een volgende fase gaan de financiële markten op zoek naar een nieuw slachtoffer. De kans is groot dat dit nieuw slachtoffer Portugal zal zijn. De rente op de 10-jarige staatsobligatie bedroeg gisteren 6,92%, tegenover 8,31% voor Ierland en 11,71% voor Griekeland. Dat rendement kan in het geval van Portugal echter snel oplopen wanneer de beleggers het land daadwerkelijk onder vuur beginnen te nemen. De Portugese premier verklaarde gisteren nog dat zijn land geen hulp gaat aanvragen, maar het verleden heeft aangetoond dat aan dit soort dappere verklaringen niet te veel belang moet worden gehecht.