Tegenvallende macro-economische indicatoren, zowel de retail sales als het consumentenvertrouwen daalden, zullen ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in het verhaal. Citigroup luidde naar aanleiding van de prijsval de doodsklokken voor de commodities.

De rally bij de grondstoffen die vier jaar heeft geduurd zou volgens Citigroup wel eens definitief achter de rug kunnen zijn. Daarbij valt met name op dat het goud in een berenmarkt is beland, vanaf de piek uit september 2011 is de goudprijs al met 22% gedaald.

Tegenvallende macro-economische indicatoren, zowel de retail sales als het consumentenvertrouwen daalden, zullen ongetwijfeld een rol hebben gespeeld in het verhaal. Citigroup luidde naar aanleiding van de prijsval de doodsklokken voor de commodities. De rally bij de grondstoffen die vier jaar heeft geduurd zou volgens Citigroup wel eens definitief achter de rug kunnen zijn. Daarbij valt met name op dat het goud in een berenmarkt is beland, vanaf de piek uit september 2011 is de goudprijs al met 22% gedaald.