Het kostenbesparingsprogramma dat de bank gisteren ontvouwde, toont aan dat het nieuwe management vastbesloten is om de winst per aandeel op te voeren en veel in het werk stelt om de bedrijfsvoering te stroomlijnen.

De strategie die is gericht op groeimarkten met de Verenigde Staten als thuismarkt, blijft ongewijzigd.

De grootbank neemt afscheid van 11.000 werknemers (4% van het totale werknemersbestand). Dat moet in 2013 een besparing opleveren van USD 900 miljoen en in 2014 van USD 1,1 miljard. Citigroup trekt USD 1,1 miljard uit voor de reorganisatie.

De analisten van ABN Amro verhogen de opinie voor Citigroup van houden naar kopen met een koersdoel van USD 42,50. De aangekondigde kostenbesparingen zijn belangrijk omdat het de eerste beslissing van belang is van de nieuwe topman Korbat die in oktober aantrad.

De bedrijfsvoering wordt versneld verbeterd hetgeen we een positief teken vinden. De bank heeft de balans versterkt en winstgevendheid verbeterd. De strategie van de bank moet zich op lange termijn ook gaan uitbetalen.

Hoewel de analisten van ABN Amro de opinie voor Citigroup verhogen naar kopen moet wel rekening gehouden worden met het hogere risicoprofiel van het aandeel welke tot uitdrukking zal komen in een hogere volatiliteit ten opzichte van de markt.

Het kostenbesparingsprogramma dat de bank gisteren ontvouwde, toont aan dat het nieuwe management vastbesloten is om de winst per aandeel op te voeren en veel in het werk stelt om de bedrijfsvoering te stroomlijnen. De strategie die is gericht op groeimarkten met de Verenigde Staten als thuismarkt, blijft ongewijzigd. De grootbank neemt afscheid van 11.000 werknemers (4% van het totale werknemersbestand). Dat moet in 2013 een besparing opleveren van USD 900 miljoen en in 2014 van USD 1,1 miljard. Citigroup trekt USD 1,1 miljard uit voor de reorganisatie. De analisten van ABN Amro verhogen de opinie voor Citigroup van houden naar kopen met een koersdoel van USD 42,50. De aangekondigde kostenbesparingen zijn belangrijk omdat het de eerste beslissing van belang is van de nieuwe topman Korbat die in oktober aantrad. De bedrijfsvoering wordt versneld verbeterd hetgeen we een positief teken vinden. De bank heeft de balans versterkt en winstgevendheid verbeterd. De strategie van de bank moet zich op lange termijn ook gaan uitbetalen. Hoewel de analisten van ABN Amro de opinie voor Citigroup verhogen naar kopen moet wel rekening gehouden worden met het hogere risicoprofiel van het aandeel welke tot uitdrukking zal komen in een hogere volatiliteit ten opzichte van de markt.