Vanmiddag maakte Citigroup als vijfde Amerikaanse grootbank de resultaten bekend. Het vierde kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 2,60 miljard dollar, ten opzichte van 2,15 miljard dollar twaalf maanden geleden. De derde Amerikaanse bank boekte een winst per aandeel van 82 dollar.

Vorig jaar over dezelfde periode was dat nog maar 0,69 dollar. Onder de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) kwam de nettowinst uit op 2,69 miljard dollar. De resultaten overtuigden de beleggers niet, de koers van Citigroup noteert in reactie fors lager.

Vanmiddag maakte Citigroup als vijfde Amerikaanse grootbank de resultaten bekend. Het vierde kwartaal werd afgesloten met een nettowinst van 2,60 miljard dollar, ten opzichte van 2,15 miljard dollar twaalf maanden geleden. De derde Amerikaanse bank boekte een winst per aandeel van 82 dollar. Vorig jaar over dezelfde periode was dat nog maar 0,69 dollar. Onder de Generally Accepted Accounting Principles (GAAP) kwam de nettowinst uit op 2,69 miljard dollar. De resultaten overtuigden de beleggers niet, de koers van Citigroup noteert in reactie fors lager.