Exclusief eenmalige items groeide de omzet met 8% en de nettowinst met 72%. De geschoonde winst per aandeel kwam daarmee uit op USD 0,69, waar USD 0,96 was verwacht.

De winstgevendheid was met 2,5% laag. Het kapitaalsratio op basis van Basel III verbeterde naar 8,7% en de rentemarge nam met 7 basispunten toe tot 2,93%. Citi schikte voor USD 305 miljoen claims met de federale overheid inzake huisuitzettingen.

Hoewel de resultaten tegenvielen handhaven de analisten van ABN Amro het koopadvies voor het aandeel. Zij denken dat op een later tijdstip reserves gaan vrijvallen en dat de juridische kosten van deze grootte eenmalig zullen zijn.

De bank ziet het bedrijf progressie maken en verwachten verdere kostenbesparingen en is dan ook optimistisch dat de hernieuwde focus zal leiden tot betere resultaten.

Ook is de bank positief over het consumentenbankieren in Azië en dat onderschrijft onze visie over banken met blootstelling aan opkomende markten.

Exclusief eenmalige items groeide de omzet met 8% en de nettowinst met 72%. De geschoonde winst per aandeel kwam daarmee uit op USD 0,69, waar USD 0,96 was verwacht. De winstgevendheid was met 2,5% laag. Het kapitaalsratio op basis van Basel III verbeterde naar 8,7% en de rentemarge nam met 7 basispunten toe tot 2,93%. Citi schikte voor USD 305 miljoen claims met de federale overheid inzake huisuitzettingen. Hoewel de resultaten tegenvielen handhaven de analisten van ABN Amro het koopadvies voor het aandeel. Zij denken dat op een later tijdstip reserves gaan vrijvallen en dat de juridische kosten van deze grootte eenmalig zullen zijn. De bank ziet het bedrijf progressie maken en verwachten verdere kostenbesparingen en is dan ook optimistisch dat de hernieuwde focus zal leiden tot betere resultaten. Ook is de bank positief over het consumentenbankieren in Azië en dat onderschrijft onze visie over banken met blootstelling aan opkomende markten.