De dividendverhoging heeft geen invloed op de schatting van ABN Amro voor de reële waarde van het aandeel. De bank handhaaft het houdadvies.

Cisco keert nu jaarlijks voor ongeveer USD 3,6 miljard aan dividend uit. Dat is ongeveer 35% van de USD 10,5 miljard vrije cashflow die Cisco in de afgelopen vier kwartalen heeft gegenereerd. Bovendien houdt Cisco een cashpositie aan van USD 30,0 miljard, na aftrek van schulden.

Tachtig procent van de cashpositie wordt buiten de Verenigde Staten aangehouden. ABN Amro denkt dat het bedrijf over genoeg financiële flexibiliteit beschikt om in de nabije toekomst dividend te kunnen blijven uitkeren zonder dat er een aanzienlijke belasting over betaald moet worden en zonder dat het vermogen van Cisco om in z'n core business te investeren wordt aangetast.

De dividendverhoging heeft geen invloed op de schatting van ABN Amro voor de reële waarde van het aandeel. De bank handhaaft het houdadvies. Cisco keert nu jaarlijks voor ongeveer USD 3,6 miljard aan dividend uit. Dat is ongeveer 35% van de USD 10,5 miljard vrije cashflow die Cisco in de afgelopen vier kwartalen heeft gegenereerd. Bovendien houdt Cisco een cashpositie aan van USD 30,0 miljard, na aftrek van schulden. Tachtig procent van de cashpositie wordt buiten de Verenigde Staten aangehouden. ABN Amro denkt dat het bedrijf over genoeg financiële flexibiliteit beschikt om in de nabije toekomst dividend te kunnen blijven uitkeren zonder dat er een aanzienlijke belasting over betaald moet worden en zonder dat het vermogen van Cisco om in z'n core business te investeren wordt aangetast.