Cisco met de billen bloot

De resultaten van Cisco Systems gaan onder de verwachtingen van de analisten blijven, zo maakte het Amerikaanse technologiebedrijf gisterenavond na het sluiten van de beurs bekend.

Het management van Cisco maakte zich met name zorgen over de bereidheid van de bedrijven om in technologie te investeren.

Voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2012-2013 wordt een stijging van de omzet met maar 2 tot 5% verwacht. Topman John Chambers waarschuwde al eerder dat de groei bij Cisco Systems te wensen overliet, dit na verschillende kwartalen van groei die onder het gemiddelde was uitgekomen.

Hij rekent voor het vierde kwartaal op een omzet in een vork van 11,40 tot 11,80 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van 12 miljard dollar. De winst per aandeel zou, zonder rekening te houden met eenmalige factoren, uitkomen op 44 tot 46 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van 49 dollar.

Chambers gaf toe dat iedereen in de sector momenteel uitkijkt naar wat er in Europa gebeurt. De visibiliteit is momenteel erg gering, waardoor het bijzonder moeilijk is om betrouwbare voorspellingen te maken.

Het bericht schiet de beleggers vanzelfsprekend in het verkeerde keelgat, de koers van Cisco Systems moet meer dan 8% prijsgeven.

Cisco met de billen bloot De resultaten van Cisco Systems gaan onder de verwachtingen van de analisten blijven, zo maakte het Amerikaanse technologiebedrijf gisterenavond na het sluiten van de beurs bekend. Het management van Cisco maakte zich met name zorgen over de bereidheid van de bedrijven om in technologie te investeren. Voor het vierde kwartaal van het boekjaar 2012-2013 wordt een stijging van de omzet met maar 2 tot 5% verwacht. Topman John Chambers waarschuwde al eerder dat de groei bij Cisco Systems te wensen overliet, dit na verschillende kwartalen van groei die onder het gemiddelde was uitgekomen. Hij rekent voor het vierde kwartaal op een omzet in een vork van 11,40 tot 11,80 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van 12 miljard dollar. De winst per aandeel zou, zonder rekening te houden met eenmalige factoren, uitkomen op 44 tot 46 dollarcent, tegenover een consensusverwachting van 49 dollar. Chambers gaf toe dat iedereen in de sector momenteel uitkijkt naar wat er in Europa gebeurt. De visibiliteit is momenteel erg gering, waardoor het bijzonder moeilijk is om betrouwbare voorspellingen te maken. Het bericht schiet de beleggers vanzelfsprekend in het verkeerde keelgat, de koers van Cisco Systems moet meer dan 8% prijsgeven.