In augustus waarschuwde topman John Chambers de aandeelhouders al dat er een zekere aarzeling merkbaar was bij de klanten wat het plaatsen van nieuwe bestellingen betreft.

De voorspellingen wat betreft de omzet tijdens het tweede kwartaal laten echter vermoeden dat er iets mis is met de concurrentiepositie van het bedrijf. Voor het op 31 januari af te sluiten kwartaal ligt de verwachting op een omzet groei met maar 3 tot 5%.

Dat is minder dan de helft van waar de analisten op gerekend hadden. De beleggers vrezen nu dat Cisco Systems minder sterk groeit dan het marktgemiddelde, wat het betekent dat het marktaandeel aan de concurrentie verliest.

In augustus waarschuwde topman John Chambers de aandeelhouders al dat er een zekere aarzeling merkbaar was bij de klanten wat het plaatsen van nieuwe bestellingen betreft. De voorspellingen wat betreft de omzet tijdens het tweede kwartaal laten echter vermoeden dat er iets mis is met de concurrentiepositie van het bedrijf. Voor het op 31 januari af te sluiten kwartaal ligt de verwachting op een omzet groei met maar 3 tot 5%. Dat is minder dan de helft van waar de analisten op gerekend hadden. De beleggers vrezen nu dat Cisco Systems minder sterk groeit dan het marktgemiddelde, wat het betekent dat het marktaandeel aan de concurrentie verliest.