Twee factoren blijven de beleggers achtervolgen: de aanhoudende vrees voor het uit de hand lopen van de Europese schuldencrisis en ongerustheid over de onderhandelingen in de Verenigde Staten om een oplossing te vinden voor het probleem van fiscale klip.

Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Cisco Systems meevallende resultaten bekend, met een hogere koers voor dit aandeel tot gevolg.

Het nieuws volstaat echter niet om de volledige beurs op sleeptouw te nemen. Op de valutamarkten was er een beperkt herstel van de dollarkoers.

Twee factoren blijven de beleggers achtervolgen: de aanhoudende vrees voor het uit de hand lopen van de Europese schuldencrisis en ongerustheid over de onderhandelingen in de Verenigde Staten om een oplossing te vinden voor het probleem van fiscale klip. Gisterenavond na het slot van de beurs maakte Cisco Systems meevallende resultaten bekend, met een hogere koers voor dit aandeel tot gevolg. Het nieuws volstaat echter niet om de volledige beurs op sleeptouw te nemen. Op de valutamarkten was er een beperkt herstel van de dollarkoers.