ABN Amro handhaaft een neutraal advies en de schatting voor de reële waarde van USD 26 per aandeel.

Cisco is van plan de software van Composite aan te bieden als onderdeel van z'n Smart Services. Het personeel van Composite zal worden ingevoegd in de dienstengroep van Cisco.

ABN Amro onderzoekt nog hoe de diensten van Composite precies passen bij die van Cisco en hoe het concurrentieveld eruit zal gaan zien.

Wel is duidelijk dat de overname past bij de strategie steeds meer software op basis van abonnementen te gaan verkopen en de wens van Cisco om ook buiten hardware uit te breiden.

De analisten van de bank zien dat Cisco in een snel tempo kleinere overnames doet om daarmee uit te breiden in software. Composite is al de zesde acquisitie van dit jaar en de dertiende in de afgelopen twaalf maanden.

Hoewel Cisco z'n overnames altijd succesvol heeft geïntegreerd, kunnen ze niet negeren dat bij een hoger overnametempo het risico op mislukking toeneemt.

ABN Amro handhaaft een neutraal advies en de schatting voor de reële waarde van USD 26 per aandeel. Cisco is van plan de software van Composite aan te bieden als onderdeel van z'n Smart Services. Het personeel van Composite zal worden ingevoegd in de dienstengroep van Cisco. ABN Amro onderzoekt nog hoe de diensten van Composite precies passen bij die van Cisco en hoe het concurrentieveld eruit zal gaan zien. Wel is duidelijk dat de overname past bij de strategie steeds meer software op basis van abonnementen te gaan verkopen en de wens van Cisco om ook buiten hardware uit te breiden. De analisten van de bank zien dat Cisco in een snel tempo kleinere overnames doet om daarmee uit te breiden in software. Composite is al de zesde acquisitie van dit jaar en de dertiende in de afgelopen twaalf maanden. Hoewel Cisco z'n overnames altijd succesvol heeft geïntegreerd, kunnen ze niet negeren dat bij een hoger overnametempo het risico op mislukking toeneemt.