Ubiquisys is een leverancier van krachtige femtocelltechnologie, compacte zend- en ontvangststations die voor een beter bereik van mobiele telefoons zorgen binnen gebouwen.

De analisten van ABN Amro weten niet of Cisco met de acquisitie een rol van betekenis kan spelen op het gebied van met LTE (Long-Term Evolution) of multi-modus kleine celtechnologie.

Tegelijkertijd is het niet vreemd om te veronderstellen dat Cisco zijn sterke klantrelaties in stelling kan brengen om de omzet van Ubiquisys op te krikken, met name in Noord-Amerika.

Ubiquisys is in essentie een softwarebedrijf. In dat licht sluit de overname aan bij het doel van Cisco om op termijn meer geld te verdienen met software.

Ubiquisys gebruikt processors van chipproducenten als Broadcom en Intel, en besteedt de hardwareproductie uit.

De brutomarges van het bedrijf zijn met 70 tot 80% flink hoger dan die van Cisco. Dat het hoofdkantoor van Ubiquisys in het Verenigd Koninkrijk staat, betekent ten slotte dat Cisco buiten de Verenigde Staten verdiend geld kan aanwenden voor de overname.

Daardoor hoeft het minder repatriëringsbelasting te betalen. De vier overnames van Cisco dit jaar waren alle niet-Amerikaanse bedrijven. Mogelijk speelt de fiscus een rol in de overnameplannen van Cisco.

De overname heeft onvoldoende impact voor de intrinsieke waarde van het aandeel. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Houden.

Ubiquisys is een leverancier van krachtige femtocelltechnologie, compacte zend- en ontvangststations die voor een beter bereik van mobiele telefoons zorgen binnen gebouwen. De analisten van ABN Amro weten niet of Cisco met de acquisitie een rol van betekenis kan spelen op het gebied van met LTE (Long-Term Evolution) of multi-modus kleine celtechnologie. Tegelijkertijd is het niet vreemd om te veronderstellen dat Cisco zijn sterke klantrelaties in stelling kan brengen om de omzet van Ubiquisys op te krikken, met name in Noord-Amerika. Ubiquisys is in essentie een softwarebedrijf. In dat licht sluit de overname aan bij het doel van Cisco om op termijn meer geld te verdienen met software. Ubiquisys gebruikt processors van chipproducenten als Broadcom en Intel, en besteedt de hardwareproductie uit. De brutomarges van het bedrijf zijn met 70 tot 80% flink hoger dan die van Cisco. Dat het hoofdkantoor van Ubiquisys in het Verenigd Koninkrijk staat, betekent ten slotte dat Cisco buiten de Verenigde Staten verdiend geld kan aanwenden voor de overname. Daardoor hoeft het minder repatriëringsbelasting te betalen. De vier overnames van Cisco dit jaar waren alle niet-Amerikaanse bedrijven. Mogelijk speelt de fiscus een rol in de overnameplannen van Cisco. De overname heeft onvoldoende impact voor de intrinsieke waarde van het aandeel. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Houden.