Die combineert de geavanceerde technologie van iRobot, die autonome navigatie toelaat, met Cisco's draadloze netwerktechnologie en Cisco TelePresence: videocommunicatie van zeer hoge kwaliteit die virtuele samenwerking op afstand mogelijk maakt.

De Ava 500 is geschikt voor vergaderingen en presentaties op afstand waarbij de locatie van de deelnemers kan wisselen en zij zich dus flexibel moeten kunnen verplaatsen.

De robot leent zich ook en zelfs bij uitstek tot rondleidingen op afstand in fabrieksgebouwen, laboratoria, toonzalen, service- en klantencentra, kantoren en andere bedrijfsfaciliteiten.

Voor de ontwikkeling van de Ava 500 heeft iRobot aan zijn mobiele

robottechnologie de Cisco TelePresence EX60 toegevoegd, traditioneel een systeem voor individueel gebruik op de desktop.

"De iRobot Ava 500 is een perfect voorbeeld van de wijze waarop klanten en partners gebruik kunnen maken van ons brede aanbod aan kwaliteitsoplossingen voor 'video collaboration' om te innoveren en het bereik van telepresence te vergroten", zegt Bart Vanden Wyngaerd, die bij Cisco België en Luxemburg instaat voor Collaboration.

Die combineert de geavanceerde technologie van iRobot, die autonome navigatie toelaat, met Cisco's draadloze netwerktechnologie en Cisco TelePresence: videocommunicatie van zeer hoge kwaliteit die virtuele samenwerking op afstand mogelijk maakt. De Ava 500 is geschikt voor vergaderingen en presentaties op afstand waarbij de locatie van de deelnemers kan wisselen en zij zich dus flexibel moeten kunnen verplaatsen. De robot leent zich ook en zelfs bij uitstek tot rondleidingen op afstand in fabrieksgebouwen, laboratoria, toonzalen, service- en klantencentra, kantoren en andere bedrijfsfaciliteiten. Voor de ontwikkeling van de Ava 500 heeft iRobot aan zijn mobiele robottechnologie de Cisco TelePresence EX60 toegevoegd, traditioneel een systeem voor individueel gebruik op de desktop. "De iRobot Ava 500 is een perfect voorbeeld van de wijze waarop klanten en partners gebruik kunnen maken van ons brede aanbod aan kwaliteitsoplossingen voor 'video collaboration' om te innoveren en het bereik van telepresence te vergroten", zegt Bart Vanden Wyngaerd, die bij Cisco België en Luxemburg instaat voor Collaboration.