Informatica Van Breda, de IT-organisatie van Bank J. Van Breda & Co, Vanbreda International (Cigna) en Vanbreda Risk & Benefits, bestelde daartoe state-of-the-art servers en switches bij de Amerikaanse fabrikant Cisco.

Informatica Van Breda is de eerste Belgische financiële instelling die overschakelt naar Cisco's Unified Computing Systems voor de hosting van zijn toepassingen. In het najaar moet de installatie klaar zijn.

Informatica Van Breda installeert in de beide datacenters zes UCS B-serverkasten, twee voor elk bedrijf van de groep, met in totaal 42 UCS-bladeservers.

Men besliste om van traditionele rackservers over te schakelen naar bladeservers, zodat men minder bekabeling en ruimte in de computerzaal nodig heeft en ook minder energie verbruikt.

Informatica Van Breda, de IT-organisatie van Bank J. Van Breda & Co, Vanbreda International (Cigna) en Vanbreda Risk & Benefits, bestelde daartoe state-of-the-art servers en switches bij de Amerikaanse fabrikant Cisco. Informatica Van Breda is de eerste Belgische financiële instelling die overschakelt naar Cisco's Unified Computing Systems voor de hosting van zijn toepassingen. In het najaar moet de installatie klaar zijn. Informatica Van Breda installeert in de beide datacenters zes UCS B-serverkasten, twee voor elk bedrijf van de groep, met in totaal 42 UCS-bladeservers. Men besliste om van traditionele rackservers over te schakelen naar bladeservers, zodat men minder bekabeling en ruimte in de computerzaal nodig heeft en ook minder energie verbruikt.