Bij deze patiënten kan Cimzia toegediend worden in monotherapie in geval van intolerantie voor MTX of als een verdere behandeling met MTX ongewenst is.

Uit radiografische gegevens bleek dat Cimzia®, in combinatie met MTX, de vooruitgang van gewrichtsletsels inhibeert en de fysieke functies verbetert.

De aanbeveling werd gegeven voor Cimzia® om met een voorgevulde spuit onderhuids te worden toegediend.

"Het positieve advies van het CHMP is een belangrijke mijlpaal voor UCB, maar vooral voor patiënten met reumatoïde artritis", aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer, UCB. "Cimzia® kan een bijkomende doeltreffende behandelingsoptie zijn voor patiënten met deze invaliderende aandoening en zal hen helpen een volwaardig leven te leiden."

Na een positief advies van het CHMP geeft de Europese Commissie doorgaans binnen drie maanden een Europese vergunning voor het in de handel brengen. Na de Europese goedkeuring voor het in de handel brengen wordt de eerste lancering van Cimzia® in de Europese Unie verwacht tegen eind 2009.

Bij deze patiënten kan Cimzia toegediend worden in monotherapie in geval van intolerantie voor MTX of als een verdere behandeling met MTX ongewenst is. Uit radiografische gegevens bleek dat Cimzia®, in combinatie met MTX, de vooruitgang van gewrichtsletsels inhibeert en de fysieke functies verbetert.De aanbeveling werd gegeven voor Cimzia® om met een voorgevulde spuit onderhuids te worden toegediend."Het positieve advies van het CHMP is een belangrijke mijlpaal voor UCB, maar vooral voor patiënten met reumatoïde artritis", aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer, UCB. "Cimzia® kan een bijkomende doeltreffende behandelingsoptie zijn voor patiënten met deze invaliderende aandoening en zal hen helpen een volwaardig leven te leiden."Na een positief advies van het CHMP geeft de Europese Commissie doorgaans binnen drie maanden een Europese vergunning voor het in de handel brengen. Na de Europese goedkeuring voor het in de handel brengen wordt de eerste lancering van Cimzia® in de Europese Unie verwacht tegen eind 2009.