Na de traditionele aftrap van het cijferseizoen door het Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa vorige week, was het deze week de beurt aan de Amerikaanse financiële instellingen, zoals Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Wells Fargo, American Express en aan het einde van de week BNY Mellon en Morgan Stanley.

Met uitzondering van de cijfers van Citigroup waren de resultaten tot nu toe overwegend in lijn met de verwachtingen. Grootste gemene deler was dat de Amerikaanse banken veel geld hebben gereserveerd voor mogelijke claims die kunnen voortkomen uit de vele juridische procedures waar men in verwikkeld is.

Verder hadden banken met grote handelsactiviteiten, zoals Goldman Sachs en JPMorgan Chase, in het vierde kwartaal last van lagere inkomsten uit obligatiehandel. De winstcijfers van deze grote Amerikaanse instellingen laten zien dat zij zich inmiddels goed hebben hersteld, vijf jaar na de crisis.

Na de traditionele aftrap van het cijferseizoen door het Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa vorige week, was het deze week de beurt aan de Amerikaanse financiële instellingen, zoals Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Wells Fargo, American Express en aan het einde van de week BNY Mellon en Morgan Stanley. Met uitzondering van de cijfers van Citigroup waren de resultaten tot nu toe overwegend in lijn met de verwachtingen. Grootste gemene deler was dat de Amerikaanse banken veel geld hebben gereserveerd voor mogelijke claims die kunnen voortkomen uit de vele juridische procedures waar men in verwikkeld is. Verder hadden banken met grote handelsactiviteiten, zoals Goldman Sachs en JPMorgan Chase, in het vierde kwartaal last van lagere inkomsten uit obligatiehandel. De winstcijfers van deze grote Amerikaanse instellingen laten zien dat zij zich inmiddels goed hebben hersteld, vijf jaar na de crisis.