Dat kwam natuurlijk omdat de aluminiumproducent geen deel meer uitmaakt van de Dow. Dat is jammer want de koersreactie van het aandeel was na de cijfers met 3% stijging positief en zou de Dow Jones een impuls hebben gegeven.

Echter de belangstelling voor de cijfers van Alcoa was natuurlijk niet alleen omdat het deel uitmaakte van de Dow Jones.

In ogen van veel analisten is het bedrijf ook een duidelijke indicator voor de toekomstige economische groei. Kopen bedrijven veel aluminium dan kan dat wijzen op een toename van de economische activiteit.

Op basis van de cijfers van Alcoa mag men zeker optimistisch zijn. Het bedrijf ziet een toename van de vraag naar haar producten in vooral de vrachtautomarkt.

Het is dan ook niet vreemd dat naar aanleiding hiervan de Dow Jones Transportindex weer fors steeg en dichtbij het hoogste punt aller tijden noteert.

Dat kwam natuurlijk omdat de aluminiumproducent geen deel meer uitmaakt van de Dow. Dat is jammer want de koersreactie van het aandeel was na de cijfers met 3% stijging positief en zou de Dow Jones een impuls hebben gegeven. Echter de belangstelling voor de cijfers van Alcoa was natuurlijk niet alleen omdat het deel uitmaakte van de Dow Jones. In ogen van veel analisten is het bedrijf ook een duidelijke indicator voor de toekomstige economische groei. Kopen bedrijven veel aluminium dan kan dat wijzen op een toename van de economische activiteit. Op basis van de cijfers van Alcoa mag men zeker optimistisch zijn. Het bedrijf ziet een toename van de vraag naar haar producten in vooral de vrachtautomarkt. Het is dan ook niet vreemd dat naar aanleiding hiervan de Dow Jones Transportindex weer fors steeg en dichtbij het hoogste punt aller tijden noteert.