De FED liet weten zijn belangrijkste rentetarief te handhaven op 0% tot 0,25% en zijn opkoopprogramma van staatsleningen voort te zetten. Dit was volgens ABN Amro conform verwachting.

Het cijfer over het aantal in aanbouw genomen woningen in Amerika stelde flink teleur. Er was sprake van een daling van 22,5% ten opzichte van een maand eerder. Dit was de sterkste daling gemeten in 27 jaar tijd.

Andere cijfers over onder meer de Amerikaanse industriële productie en de index van leidende economische indicatoren stelden eveneens teleur.

Positief daarentegen waren de cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en wekelijkse steunaanvragen.

De FED liet weten zijn belangrijkste rentetarief te handhaven op 0% tot 0,25% en zijn opkoopprogramma van staatsleningen voort te zetten. Dit was volgens ABN Amro conform verwachting. Het cijfer over het aantal in aanbouw genomen woningen in Amerika stelde flink teleur. Er was sprake van een daling van 22,5% ten opzichte van een maand eerder. Dit was de sterkste daling gemeten in 27 jaar tijd. Andere cijfers over onder meer de Amerikaanse industriële productie en de index van leidende economische indicatoren stelden eveneens teleur. Positief daarentegen waren de cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en wekelijkse steunaanvragen.