De medaille had niettemin een keerzijde, want de werkloosheidsgraad steeg van 8,20% naar 8,30%. Bovendien zijn dit de officiële cijfers, wanneer er rekening wordt gehouden met de onofficiële cijfers zou de werkloosheidsgraad de 15% benaderen. In de staat Californië zou de officiële werkloosheidsgraad zelfs meer dan 20% bedragen.

Beurzen houden adem in

Na de rally van vorige week hielden de aandelenmarkten volgens ABN Amro het grootste deel van deze week hun adem in, in afwachting van de bijeenkomsten van diverse centrale banken.

Vanuit zowel de Amerikaanse centrale bank (de Fed) als de Bank of England kwam weinig verrassends, maar dat werd door de meeste economen ook niet verwacht. De ECB, daar moest de week het grote nieuws vandaan komen.

Op donderdagmiddag bleek echter dat de hooggespannen verwachtingen van veel beleggers niet terecht waren. Mario Draghi gaf wederom mondeling blijk van zijn commitment jegens de euro, maar veel concrete daden maakte hij helaas niet bekend.

De ECB-topman gaf weliswaar aan dat de ECB directe (obligatie) aankopen op de markt zou kunnen doen, maar de markten hadden op minder vrijblijvendheid gehoopt.

Dow Jones beperkt schade

Hoewel de aandelenmarkten wat teleurgesteld reageerden op de uitlatingen van de ECB, bleven de uitslagen van de belangrijkste indices vorige week per saldo vrij beperkt.

Zo stond de AEX op vrijdagmorgen op een stand van 324 punten, wat zelfs nog een puntje hoger was dan het slot van de vrijdag de week ervoor. In de VS moest de Dow Jones op weekbasis wel wat terrein inleveren, maar de schade bleef beperkt tot minder dan twee procent.

De medaille had niettemin een keerzijde, want de werkloosheidsgraad steeg van 8,20% naar 8,30%. Bovendien zijn dit de officiële cijfers, wanneer er rekening wordt gehouden met de onofficiële cijfers zou de werkloosheidsgraad de 15% benaderen. In de staat Californië zou de officiële werkloosheidsgraad zelfs meer dan 20% bedragen. Beurzen houden adem in Na de rally van vorige week hielden de aandelenmarkten volgens ABN Amro het grootste deel van deze week hun adem in, in afwachting van de bijeenkomsten van diverse centrale banken. Vanuit zowel de Amerikaanse centrale bank (de Fed) als de Bank of England kwam weinig verrassends, maar dat werd door de meeste economen ook niet verwacht. De ECB, daar moest de week het grote nieuws vandaan komen. Op donderdagmiddag bleek echter dat de hooggespannen verwachtingen van veel beleggers niet terecht waren. Mario Draghi gaf wederom mondeling blijk van zijn commitment jegens de euro, maar veel concrete daden maakte hij helaas niet bekend. De ECB-topman gaf weliswaar aan dat de ECB directe (obligatie) aankopen op de markt zou kunnen doen, maar de markten hadden op minder vrijblijvendheid gehoopt.Dow Jones beperkt schade Hoewel de aandelenmarkten wat teleurgesteld reageerden op de uitlatingen van de ECB, bleven de uitslagen van de belangrijkste indices vorige week per saldo vrij beperkt. Zo stond de AEX op vrijdagmorgen op een stand van 324 punten, wat zelfs nog een puntje hoger was dan het slot van de vrijdag de week ervoor. In de VS moest de Dow Jones op weekbasis wel wat terrein inleveren, maar de schade bleef beperkt tot minder dan twee procent.