Het Amerikaans conglomeraat General Electric heeft over het eerste kwartaal een iets hoger dan verwachte stijging van de omzet bekendgemaakt, dit hoofdzakelijk dankzij de inbreng van de divisie die materiaal voor de olie-industrie verkoopt. Ook de afdeling vliegtuigmotoren presteerde sterk.

Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 0,53 dollar, waarmee General Electric aan de consensusverwachtingen voldeed. Volgens Chief Executive Officer Jeff Immelt waren de marktomstandigheden in sommige regio's verdeeld, op de eerste plaats in Europa. De groeimarkten en de VS deden het wel goed.

Het Amerikaans conglomeraat General Electric heeft over het eerste kwartaal een iets hoger dan verwachte stijging van de omzet bekendgemaakt, dit hoofdzakelijk dankzij de inbreng van de divisie die materiaal voor de olie-industrie verkoopt. Ook de afdeling vliegtuigmotoren presteerde sterk. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren was er een winst per aandeel van 0,53 dollar, waarmee General Electric aan de consensusverwachtingen voldeed. Volgens Chief Executive Officer Jeff Immelt waren de marktomstandigheden in sommige regio's verdeeld, op de eerste plaats in Europa. De groeimarkten en de VS deden het wel goed.