De financiële markten kregen een hart onder de riem gestoken door de krachtige taal die gisteren door ECB-president Mario Draghi werd gesproken.

Anderzijds waren er de tegenvallende cijfers die Facebook gisterenavond na het sluiten van de beurs op Wall Street bekendmaakte.

In Azië zelf kwam Samsung met relatief goed en met minder goed nieuws. De resultaten van het bedrijf bleven onder de verwachtingen, maar anderzijds slaagde Samsung er opnieuw in om Nokia te overvleugelen wat betreft het aandeel verkochte mobiele telefoons.

Rusland produceert minder goud

De edelmetalen maakten recent min of meer pas op de plaats. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere belangrijke valuta, steeg volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis met meer dan 2 procent.

Ondanks de duurdere dollar werd goud amper 1 procent goedkoper. Zilver moest 1,4 procent prijsgeven.

De Russische Gold Industrialist Union liet weten dat Rusland tijdens de eerste vijf maanden van 2012 58,56 ton goud heeft geproduceerd, 2,9 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Uit cijfers van de US Mint blijkt dat in juni 88.000 troy ounce gouden munten werden verkocht tegenover 71.000 ton in mei.

De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, ging de week 1 procent lager uit.

De prijs van een troy ounce palladium daalde met 1,3 procent.

Platina sloot de week zo goed als ongewijzigd af (-0,3 procent). De verkoop van auto's en lichte vrachtwagens in de Verenigde Staten steeg vorige maand naar 14,1 miljoen eenheden tegenover 13,8 miljoen in mei.

Aquarius Platinum zal mijnactiviteiten rationaliseren

Aquarius Platinum, de vierde grootste platinaproducent ter wereld, kondigde aan dat het de mijnactiviteiten zal rationaliseren

om de overproductie een halt toe te roepen.

Alle niet-essentiële kapitaaluitgaven worden volgens Royal Bank of Scotland geschrapt en het bedrijf zal zich concentreren op het maximaliseren van de kasstromen in plaats van een zo hoog

mogelijke productie.

Ook Lonmin, het nummer 3, startte vorige maand al een interne audit om na te gaan waar er nog bespaard kan worden.

De financiële markten kregen een hart onder de riem gestoken door de krachtige taal die gisteren door ECB-president Mario Draghi werd gesproken. Anderzijds waren er de tegenvallende cijfers die Facebook gisterenavond na het sluiten van de beurs op Wall Street bekendmaakte. In Azië zelf kwam Samsung met relatief goed en met minder goed nieuws. De resultaten van het bedrijf bleven onder de verwachtingen, maar anderzijds slaagde Samsung er opnieuw in om Nokia te overvleugelen wat betreft het aandeel verkochte mobiele telefoons. Rusland produceert minder goud De edelmetalen maakten recent min of meer pas op de plaats. De dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse munt afzet tegenover die van 6 andere belangrijke valuta, steeg volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis met meer dan 2 procent. Ondanks de duurdere dollar werd goud amper 1 procent goedkoper. Zilver moest 1,4 procent prijsgeven. De Russische Gold Industrialist Union liet weten dat Rusland tijdens de eerste vijf maanden van 2012 58,56 ton goud heeft geproduceerd, 2,9 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Uit cijfers van de US Mint blijkt dat in juni 88.000 troy ounce gouden munten werden verkocht tegenover 71.000 ton in mei. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI), die de prestatie van enkele grote goudmijnaandelen schaduwt, ging de week 1 procent lager uit. De prijs van een troy ounce palladium daalde met 1,3 procent. Platina sloot de week zo goed als ongewijzigd af (-0,3 procent). De verkoop van auto's en lichte vrachtwagens in de Verenigde Staten steeg vorige maand naar 14,1 miljoen eenheden tegenover 13,8 miljoen in mei. Aquarius Platinum zal mijnactiviteiten rationaliseren Aquarius Platinum, de vierde grootste platinaproducent ter wereld, kondigde aan dat het de mijnactiviteiten zal rationaliseren om de overproductie een halt toe te roepen. Alle niet-essentiële kapitaaluitgaven worden volgens Royal Bank of Scotland geschrapt en het bedrijf zal zich concentreren op het maximaliseren van de kasstromen in plaats van een zo hoog mogelijke productie. Ook Lonmin, het nummer 3, startte vorige maand al een interne audit om na te gaan waar er nog bespaard kan worden.