Ook het rapport van de Wereldbank bevestigt dat de wereldeconomie dit jaar een stevige groeispurt zal doormaken onder aanvoering van ontwikkelde landen.

Wel waarschuwde de Wereldbank dat een te abrupte afbouw van de miljardensteun aan de economie door centrale banken er voor kan zorgen dat de kapitaalstroom naar ontwikkelingslanden fors afneemt.

Dit kan behoorlijke economische schade opleveren en sommige landen in een nieuwe crisis dompelen. Op dit moment lijken de markten voldoende vertrouwen te hebben in de monetaire beleidsmakers dat zij dit proces zorgvuldig zullen uitvoeren.

Ook het rapport van de Wereldbank bevestigt dat de wereldeconomie dit jaar een stevige groeispurt zal doormaken onder aanvoering van ontwikkelde landen. Wel waarschuwde de Wereldbank dat een te abrupte afbouw van de miljardensteun aan de economie door centrale banken er voor kan zorgen dat de kapitaalstroom naar ontwikkelingslanden fors afneemt. Dit kan behoorlijke economische schade opleveren en sommige landen in een nieuwe crisis dompelen. Op dit moment lijken de markten voldoende vertrouwen te hebben in de monetaire beleidsmakers dat zij dit proces zorgvuldig zullen uitvoeren.