In de banksector is onder andere Société Générale in Parijs een opvallende stijger, met een openingswinst van meer dan 6%. In de oliesector maakt Royal Dutch Shell een goede beurt.

In Brussel opende de beurs eveneens hoger, met een winst van anderhalf procent voor de BEL 20. Daarmee heeft de index de kaap van 1700 opnieuw in het vizier gekregen.

Dexia zet zijn opmars verder, dit als gevolg van het sluiten van short-posities door index-shorters. De resultaten van Bekaert (vanmorgen) en Omega Pharma (gisterenavond) worden goed onthaald.

In de banksector is onder andere Société Générale in Parijs een opvallende stijger, met een openingswinst van meer dan 6%. In de oliesector maakt Royal Dutch Shell een goede beurt. In Brussel opende de beurs eveneens hoger, met een winst van anderhalf procent voor de BEL 20. Daarmee heeft de index de kaap van 1700 opnieuw in het vizier gekregen. Dexia zet zijn opmars verder, dit als gevolg van het sluiten van short-posities door index-shorters. De resultaten van Bekaert (vanmorgen) en Omega Pharma (gisterenavond) worden goed onthaald.