De rest van de week wordt relatief kalm, waarna het resultatenseizoen vanaf volgende week op volle snelheid gaat komen. Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Titan Machinery en Hooker Furniture.

Donderdag komt met Google de eerste bekende naam uit de technologiesector rapporteren. Vrijdag komen met Wells Fargo en JP MorganChase de eerste grootbanken verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal.

Op de Europese beurzen valt er zo goed als geen nieuws te rapen, de stroom kwartaalcijfers komt pas binnen enkele weken op volle snelheid. Gisteren waren er niettemin toch al de omzetcijfers van Arseus, donderdag komen zowel L'Oréal als Carrefour verslag uitbrengen over de omzet tijdens het eerste kwartaal.

Cijfers Alcoa kunnen wat opluchting brengen op Wall Street

De gisterenavond bekendgemaakte kwartaalcijfers van Alcoa waren duidelijk beter dan verwacht en dat kan de beleggers op Wall Street een opsteker geven. Die hebben overigens dringend behoefde aan goed nieuws, want de angst voor een escalatie van de Europese schuldencrisis heeft opnieuw in volle hevigheid toegeslagen.

Wat gaat de FED vertellen?

De aandacht verplaatst zich nu voorlopig even weg van de cijfers, meer bepaald in de richting van de verklaringen die een aantal FED-topmensen in de komende uren en dagen gaan afleggen. De spits wordt vanavond na het slot van de beurs afgebeten door de vice-voorzitter van de FED Janet Yellen.

De rest van de week wordt relatief kalm, waarna het resultatenseizoen vanaf volgende week op volle snelheid gaat komen. Vandaag zijn er onder andere de cijfers van Titan Machinery en Hooker Furniture. Donderdag komt met Google de eerste bekende naam uit de technologiesector rapporteren. Vrijdag komen met Wells Fargo en JP MorganChase de eerste grootbanken verslag uitbrengen over het voorbije kwartaal. Op de Europese beurzen valt er zo goed als geen nieuws te rapen, de stroom kwartaalcijfers komt pas binnen enkele weken op volle snelheid. Gisteren waren er niettemin toch al de omzetcijfers van Arseus, donderdag komen zowel L'Oréal als Carrefour verslag uitbrengen over de omzet tijdens het eerste kwartaal. Cijfers Alcoa kunnen wat opluchting brengen op Wall Street De gisterenavond bekendgemaakte kwartaalcijfers van Alcoa waren duidelijk beter dan verwacht en dat kan de beleggers op Wall Street een opsteker geven. Die hebben overigens dringend behoefde aan goed nieuws, want de angst voor een escalatie van de Europese schuldencrisis heeft opnieuw in volle hevigheid toegeslagen. Wat gaat de FED vertellen? De aandacht verplaatst zich nu voorlopig even weg van de cijfers, meer bepaald in de richting van de verklaringen die een aantal FED-topmensen in de komende uren en dagen gaan afleggen. De spits wordt vanavond na het slot van de beurs afgebeten door de vice-voorzitter van de FED Janet Yellen.