De vooruitzichten van Ahold hebben een licht positieve ondertoon, omdat de onderneming rekent op een geleidelijk aantrekkende economische omgeving in combinatie met sterke groei van de online-divisie.

Ahold stelt een dividend voor van EUR 0,47 per aandeel. ABN Amro had gerekend op EUR 0,48 per aandeel en ziet het lagere dividend als een misser.

De vierdekwartaalresultaten waren iets beter dan verwacht en de vooruitzichten zijn bemoedigend. Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat de korting waarmee Ahold (13,9 x de winst voor 2014) nu handelt ten opzichte van sectorgenoten, binnenkort zal verdwijnen. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De vooruitzichten van Ahold hebben een licht positieve ondertoon, omdat de onderneming rekent op een geleidelijk aantrekkende economische omgeving in combinatie met sterke groei van de online-divisie. Ahold stelt een dividend voor van EUR 0,47 per aandeel. ABN Amro had gerekend op EUR 0,48 per aandeel en ziet het lagere dividend als een misser. De vierdekwartaalresultaten waren iets beter dan verwacht en de vooruitzichten zijn bemoedigend. Het lijkt ook onwaarschijnlijk dat de korting waarmee Ahold (13,9 x de winst voor 2014) nu handelt ten opzichte van sectorgenoten, binnenkort zal verdwijnen. ABN Amro heeft een neutraal advies.