Christophe Van Canneyt (Bank Puilaetco): "Met die botsende doelstellingen bedoel ik de mercantilistische politiek van China, de te losse monetaire politiek, de groeiende sociale ongelijkheid in de VS en de foute architectuur van de Eurozone. Een losgeslagen financieel systeem vormde het transmissiemechanisme tussen al deze fenomenen, met als gevolg dat het geld niet meer 'functioneert en dat op drie gebieden:

*Geld vervult vandaag niet meer zijn functie van bewaarmiddel van vermogen (inflatie > rentevergoeding)

*Geld vervult niet meer zijn functie als rekeneenheid: als de waarde van het geld vals is, zijn ook al de prijzen in de wereld vals!

*Geld vervult niet meer zijn rol als transactievehikel: het geld "rolt" niet meer (liquiditeitsval)"

Christophe Van Canneyt (Bank Puilaetco): "Met die botsende doelstellingen bedoel ik de mercantilistische politiek van China, de te losse monetaire politiek, de groeiende sociale ongelijkheid in de VS en de foute architectuur van de Eurozone. Een losgeslagen financieel systeem vormde het transmissiemechanisme tussen al deze fenomenen, met als gevolg dat het geld niet meer 'functioneert en dat op drie gebieden: *Geld vervult vandaag niet meer zijn functie van bewaarmiddel van vermogen (inflatie > rentevergoeding) *Geld vervult niet meer zijn functie als rekeneenheid: als de waarde van het geld vals is, zijn ook al de prijzen in de wereld vals! *Geld vervult niet meer zijn rol als transactievehikel: het geld "rolt" niet meer (liquiditeitsval)"