Natuurlijk hebben de centrale banken die schulden niet met kwade bedoelingen aangegaan, het was wel degelijk de bedoeling om het financieel systeem overeind te houden. Dat is gelukt, maar wel ten koste van een zeer hoge prijs. In ieder geval is duidelijk dat de centrale banken volgende keer niet meer zullen kunnen terugslaan wegens een gebrek aan middelen.

Maar geen nood, er staat iemand anders klaar om de klus te klaren. Christine Lagarde zal volgende keer de klappen moeten opvangen. Het Internationaal Monetair Fonds staat klaar om het nieuwe geld de wereld in te sturen in de vorm van Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's.

Natuurlijk hebben de centrale banken die schulden niet met kwade bedoelingen aangegaan, het was wel degelijk de bedoeling om het financieel systeem overeind te houden. Dat is gelukt, maar wel ten koste van een zeer hoge prijs. In ieder geval is duidelijk dat de centrale banken volgende keer niet meer zullen kunnen terugslaan wegens een gebrek aan middelen. Maar geen nood, er staat iemand anders klaar om de klus te klaren. Christine Lagarde zal volgende keer de klappen moeten opvangen. Het Internationaal Monetair Fonds staat klaar om het nieuwe geld de wereld in te sturen in de vorm van Special Drawing Rights (speciale trekkingsrechten) of SDR's.