IMF-topvrouw Christine Lagarde waarschuwde vorige week voor overdreven optimism op de beurzen. Die zijn zeker in Europa overdreven optimistisch, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de aanhoudend hoge werkloosheidsgraad en met de torenhoge schuldenberg.

Anderzijds gaf Lagarde wel toe dat de Europese economie aan de beterhand is en dat de rente laag kan blijven tot de vraag opnieuw aantrekt. Wel blijft de te lage inflatie een probleem vormen, die kan op langere termijn de economische groei in gevaar brengen.

IMF-topvrouw Christine Lagarde waarschuwde vorige week voor overdreven optimism op de beurzen. Die zijn zeker in Europa overdreven optimistisch, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de aanhoudend hoge werkloosheidsgraad en met de torenhoge schuldenberg. Anderzijds gaf Lagarde wel toe dat de Europese economie aan de beterhand is en dat de rente laag kan blijven tot de vraag opnieuw aantrekt. Wel blijft de te lage inflatie een probleem vormen, die kan op langere termijn de economische groei in gevaar brengen.