Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds heeft de oorlog aan de deflatie verklaard. Zij beseft namelijk maar al te goed dat deflatie een gevaar is dat maar moeilijk kan worden bestreden. Deze waarschuwing geldt op de allereerste plaats voor de rijke landen.

Het voorbeeld van Japan spreekt in dat verband boekdelen. Het land van de rijzende zon werd twee decennia lang geplaagd door deflatie en snakt gewoonweg naar een beetje inflatie. Mario Draghi wil de vergelijking met Japan voorlopig niet maken, maar verkeert toch in een toestand van verhoogde waakzaamheid.

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds heeft de oorlog aan de deflatie verklaard. Zij beseft namelijk maar al te goed dat deflatie een gevaar is dat maar moeilijk kan worden bestreden. Deze waarschuwing geldt op de allereerste plaats voor de rijke landen. Het voorbeeld van Japan spreekt in dat verband boekdelen. Het land van de rijzende zon werd twee decennia lang geplaagd door deflatie en snakt gewoonweg naar een beetje inflatie. Mario Draghi wil de vergelijking met Japan voorlopig niet maken, maar verkeert toch in een toestand van verhoogde waakzaamheid.